HCA som tegner

 

H.C. Andersen var selv en habil tegner. Når du har kommet inn på siden (ved å trykke på bildet til venstre), trykker du på "Søg" for å komme videre. Der er det 30 sider med 8 tegninger pr side.

Klipp


Dessuten var Andersen en kløpper med saksen. Trykk på bildet til venstre og deretter på "Søg" for å komme videre.

Billedbok


Til en ung venninne laget han denne flotte billedboken. Trykk på bildet til venstre og deretter på "Se bogen" for å komme videre.

Vilhelm Pedersn og Lorenz Frølich

Mange kunstnere har laget tegninger til H.C. Andersens eventyr, men ingen er blitt så berømte for det som Vilhelm Pedersen og Lorenz Frølich. Rull nedover på siden så finner du titlene på Andersens eventyr, og bak hver tittel skjuler det seg en tegning.

Oskar Klever

Den danske samtidskunstneren Oskar Klever har laget moderne tegninger til Andersens eventyr.

Inspirert av Andersen

Her kan du se 10 andre kunstnere (danske, norske, tyske osv osv) som har latt seg inspirere av Andersens eventyr. Trykk på bildet tilvenstre og deretter på "Andersen Annual Art" for å se bildene.

Any Warhol

Den amerikanske popkunstneren Andy Warhol har bl.a. laget noen portretter av H.C. Andersen.

Barnetegninger

Barn har alltid elsket å lage tegninger til Andersens eventyr, og her ser du noen bilder som polske barn som har tegnet.

Portrett

Det er få forfattere som det er blitt laget så mange portretter av som HCA. Trykk på bildet til venstre og deretter på "Søg" for å komme videre. Merk at det er over 230 fotografier.